Валута
BGN
  • BGN
  • EUR
  • USD
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Учени в шок след лабораторно изследване на парата от електронни цигари

Дата: 2015-04-10

Отново и отново чуваме здравните власти да говорят, че няма достатъчно доказателства, от които да сме сигурни, че електронните цигари са по-безопасна алтернатива на тютюневите продукти. Истината обаче е, че такива изследвания са в изобилие и всеки месец излизат нови проучвания, които сочат истината. Едно от последните такива проучвания засрамва критиците и шокира представителите на здравеопазването, а именно, че изпаряването с електронни цигари е безопасно и ефикасно.

Новото проучване, публикувано в „Нормативна токсикология и фармакология“ показва, какво точно се крие в парата от електронните цигари сравнена с дима от тютюневите цигари. Учение правят изследване на парата от три аромата на марката “Blu” и „SKYCigs”. Също така тестват и „Marlboro Golds” и “Lumber & Butler” тютюневи цигари. Накрая изследват и въздуха в нормална стая, като основа за сравнение на резултатите.

Учените са търсели конкретно 8 токсини в това изследване: въглероден оксид, карбонили, феноли, летливи токсини, метали, тютюневи специфични нитрозамини, полиароматни амини и полиароматни въглеводороди. Не е изненада, че тютюневия дим е бил пълен с отровни химикали. Но учените били шокирани от факта, че токсините в парата от електронните цигари били подобни на тези от въздуха в нормална стая. Всъщност, нямало голямо увеличение на токсините между обикновения въздух и парата от електронна цигара.

Вместо смъртоносни токсини, в парата се е съдържало само пропилен гликол, вода и слаби следи от ароматизаторите и никотин. За да се регистрира някаква степен на токсичност, учените е трябвало да направят 99 дръпвания от електронната цигара, за да регистрират дори най-малкото наличие от 0.18 милиграма NPHC. За да се добие представа за размерите на откритото вещество, за сравнение в една единствена дръпка от тютюнева цигара Marlboro Golds, количеството на NPHC е 30.6 милиграма! При сравнение на „дръпка към дръпка“, тютюневите цигари съдържат 2000 пъти повече токсини от електронните цигари.

Изследването дава да се разбере, че електронните цигари са много по-добра алтернатива на тютюневите цигари. Те са научно доказани, че имат свойства за намаляване на вредите и няма начин законодателите да спорят, че  изпаряване на публични места е вредно, след като погледнат тези изследвания. Следващия път, когато чуете, че някой се оплаква как изпаряването на публични места е опасно, насочете го към това изследване. Науката е нашето най-важно оръжие, с което да спрем критиците и да разпространим истината за всички невероятни ползи от изпаряването.

Но изследователите са шокирани да видят, че токсините отделяни в парата от електронните цигари са много подобни на тези, открити във въздуха в нормална стая.

Изотчник: http://www.churnmag....por-in-the-lab/

Изследването: http://www.sciencedi...273230014002505


За коментари, посетете темата в нашия форум: ТУК.