Валута
BGN
  • BGN
  • EUR
  • USD
Език
Меню
Профил
Език

Категории

"Вейп" е дума на 2014 г. според речника на Оксфорд

Дата: 2014-12-16

За момента думата на годината е прибавена само в интернет сайта на Оксфордския речник, а включването й в Оксфордския английски речник, смятан за определящ за развитието на английския език, се проучва

 

След "селфи" през 2013 г., Оксфордският речник избра "вейп" за дума на 2014 г, отбелязвайки, че употребата на електронната цигара е "влязла в обичаите".
 

Дума на годината на Оксфордския речник е дума или израз, "които са били обект на голям интерес през изминалата година".
 

През 2014 г. употребата на думата "вейп", която на английски означава едновременно електронна цигара и дръпване от електронна цигара, "е нараснала над два пъти", показва изследване в интернет на Оксфордския речник.

 

Това увеличение се обяснява едновременно с нарастването на този нов сектор, но също и с желанието на потребителите да използват други думи, за да се отличават от традиционните "пушачи".

 

"Вейп влезе в нравите", обобщи Джуди Пиърсол, представител на Оксфордския речник в комюнике.

 

Макар че електронната цигара се появи преди само няколко години, първата известна поява на думата "вайп" датира от 1983 г. в статия, озаглавена "Защо пушим", публикувана в списание "Ню съсайъти".

 

Нейният автор е Роб Степней. За момента думата на годината е прибавена само в интернет сайта на Оксфордския речник, а включването й в Оксфордския английски речник, смятан за определящ за развитието на английския език, се проучва.

фотобомби).

Повече по темата, както и коментари на потребители може да намерите в темата в нашия форум.

Нови продукти