Валута
BGN
  • BGN
  • EUR
  • USD
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Как се стигна до статии в стил „Смъртни случаи след употребата на електронни цигари“

Как се стигна до статии в стил „Смъртни случаи след употребата на електронни цигари“


 

Как се стигна до статии в стил „Смъртни случаи след употребата на електронни цигари“

От няколко седмици хора в САЩ биват хоспитализирани с „мистериозно вейпинг заболяване“ на белите дробове, като в последните дни случаите значително намаляха. За съжаление за тези няколко седмици това „мистериозно“ заболяване отне живота на 12 човека, като причини поражения на още няколко стотин.

В следствие на тези случаи част от щатите започнаха забрани на течностите за електронни цигари с аромати на мента и ментол, както и всички сладки, плодови и т.н. аромати, с изключение на тютюневите. Нещо, което определени кръгове желаеха много отдавна и само чакаха удобен случай, за да започнат стъпки в тази посока. Всичко това се случи и благодарение на медиите, които се правят на луди и продължават да публикуват статии, като описват проблема като „мистериозно вейпинг заболяване, с неясен произход“, а Центъра за контрол на заболяванията в САЩ (CDC) го играят тъпи и продължават да твърдят, че не са идентифицирали точния продукт (устройства, течности, POD системи, пълнители) или конкретна съставка в тях, поддържайки паниката и страха в населението и законодателните органи.

А това е опасно, тъй като причината за тези заболявания беше очевадна още от началото и към днешна дата е вече официално потвърдена – потребителите са приемали нелегални наркотици под формата на пълнители със съдържание на THC (Тетрахидроканабинол). Тетрахидроканабинол е психоактивната съставка в Канабиса, която е нелегална в повечето щати. Основния проблем в случая е, че както се случва в повечето случаи с нелегалните наркотици, производителите се опитват да спечелят максимално от продукта, като в случая разреждат течността извлечена от Канабиса. Разреждането му обаче води до друг проблем – продукта става прекалено рядък и трябва да бъде сгъстен.

В последните месеци за сгъстяване на тези продукти се използва масло под формата на Витамин Е ацетат. Но при инхалиране Витамин Е ацетата може да доведе до липоидна пневмония, която е заболяване на белия дроб с потенциален фатален край, а симптомите са същите като при пострадалите от „мистериозното вейпинг заболяване“. Ако си мислите, че случая е решен – грешите! CDC приемат твърдението, че повечето пациенти са употребявали продукти с THC преди приемането им в болница, но отказват да отхвърлят от списъка със заподозрените легалния вейпинг, легалните устройства и легалните продукти за изпаряне, които се употребяват вече десетилетие без нито един подобен случай. Защо? Защото някои от пациентите не си признават, че са употребявали THC продукти!

Това води до две заключения. Първото е, че има нещо в нормалните течности за електронни цигари, което не може да бъде обяснено от науката. Странно, защото тези продукти се употребяват вече над 10 години от милиони хора по целия свят, а въпросното заболяване може да убие човек буквално за едно денонощие, като всички подобни случаи са само от определени места в САЩ и по случайност симптомите наподобяват на случаите на другите хоспитализирани от употреба на нелегалните THC продукти.

Второто заключение е че въпросните пациенти с „мистериозното вейпинг заболяване“ просто лъжат за употребата на нелегални наркотици, защото не искат да признаят, че са извършили престъпление. И най-изумителното е, че голяма част от населението и политиците вярват на първия от двата варианта! Реален проблем създаден от нелегалния пазар бива представен като проблем на легалния пазар!

И какво се опитват да направят в момента законодателите в САЩ - да изтласкат по-голямата част от легалната индустрия на черния пазар, като наложат зверски забрани за продажба на 95% от най-често употребяваните течности. Най-малкото същите тези законодатели можеше да се позаинтересуват, ако наистина легалната употреба на електронни цигари и течности може да причини такива заболявания, защо за последните 10 години в света не е имало нито един подобен случай, а всички подобни се регистрират в рамките на последните няколко седмици и само на определени места в САЩ.

Истината за съжаление е, че действията на същите тези законодатели не са продиктувани от желанието да се предпази младежта, а е само претекст. Правителството в САЩ (и не само) е зависимо от продажбите на тютюневи продукти и парите от тях, а случаите със заболелите и поддържаните от медиите паника и страх бяха перфектния случай, за да се направят въпросните промени – нещо което чакаха от много дълго време и успяха да координират перфектно. Още по-страшно е, че това се случва на всякъде по света, като само преди седмица Индия забрани електронните цигари изцяло, лишавайки над 42 милиона потребители (половината вейпъри в световен мащаб) от правото на по-малко вредната алтернатива.

Всяка година само в САЩ умират по над 480 000 души от заболявания свързани с тютюнопушнето – рак на белия дроб, сърдечни заболявания, инфаркт, диабет… Във всеки един момент там живеят 16 000 000 човека със заболявания свързани с пушенето. В световен мащаб от пушене всяка година умират по 7 000 000 (седем милиона) души! Смърт, която може да бъде избегната, но не носи финансови облаги на определени кръгове от заинтересовани фирми и лица!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти